Gizlilik Politikası




Gizlilik Politikası


6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) kapsamında avukatrehberi.org bünyesinde yer alan tüm mecralarda ilgili Türkiye Cumhuriyeti kanun hükümleri çerçevesinde kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak amacıyla sistemde tutulan verilerin işlenmesi noktasındaki esaslar aşağıda açıklanmıştır.

Bu gizlilik politikası avukatrehberi.org üzerinde kullanıcıların avukatrehberi.org'de bulunan kişisel verilerinin kullanımı ve korunması amacıyla düzenlenmektedir. Kullanıcıların, Üyelerin kişisel bilgileri, kişisel verileri, adı-soyadı, e-posta adresi, Baro sicil numarası, fotoğrafı, adresi, telefon numarası, ip adresleri, log kayıtarı gibi kullanıcıyı doğrudan ya da dolaylı olarak tanımlamaya yönelik her türlü kişisel bilgi, kişisel veri olup, bu gizlilik politikasında “kişisel veriler” olarak anılacaktır.

avukatrehberi.org kullanıcılarının kişisel verileri, bu gizlilik politikası ile belirlenen esas ve kapsam haricinde hiçbir şekilde kullanılmayacak ancak İdari kurumlar ve adli kurumlar tarafından gelen talepler ve bildirimler doğrultusunda kişisel veriler, Gizlilik Politikasına uygun olarak adli ve idari kurumlar ile paylaşılabilir.

avukatrehberi.org kişisel verileri ve kullanıcılarının gerçekleştirmiş olduğu işlem bilgilerinin güvenliğini ve gizliliğini sağlamak için gerekli önlemleri almaktadır. avukatrehberi.org bu amaçla, başka programlar kullanabilir. Ancak, avukatrehberi.org tarafından gerekli bilgi güvenliği önlemlerinin almasına rağmen internet sitesine ve/veya sisteme ( sunuculara ) yapılan saldırılar sonucunda kişisel verilerin zarar görmesi veya üçüncü kişilerin eline geçmesi durumunda, avukatrehberi.org’ un bu sebeplerden dolayı herhangi bir sorumluluğu olmayacaktır ve bu gibi kişisel veri kayıplarından doğacak sorumlulukları kabul etmez.

Bir kullanıcının, başka bir kullanıcının kişisel verilerine ( bilgilerine ) ulaşması ve bu bilgileri değiştirmesi mümkün değildir. Kullanıcının kişisel bilgileri ve/veya verileri, avukatrehberi.org haricinde yalnızca kullanıcı tarafından ulaşılabilir ve bu bilgiler ancak kullanıcı tarafından güncellenebilir. Kullanıcının talebi ile kişisel veriler avukatrehberi.org tarafından da güncellenebilecektir.

avukatrehberi.org, kişisel verileri ölçümleme çalışmaları, reklam, tanıtım, pazarlama ile sair iletişim faaliyetleri amacıyla kullanabileceği ve iş ortaklarıyla paylaşabileceği gibi avukatrehberi.org tarafından sunulan hizmet kalitesinin arttırılması ve site faaliyetlerinin daha iyi şekilde yürütülmesi amacıyla da kayıt altına alınabilir, saklanabilir ve kullanılabilir.

Kullanıcının kişisel verileri (nitelikli kişisel veriler hariç); gerçekleştirilen işlemlerde gerekli görülmesi halinde, sürecin hızlandırılması ve kullanıcılar arasındaki iletişimi sağlamak amacıyla işleme dahil olan diğer kullanıcı ile paylaşılabilir. avukatrehberi.org, internet sitesini kullanan kullanıcıların istatistiksel bilgilerini, teknik bir iletişim dosyasını kullanarak elde edebilir. Kullanıcılar isterse, bu dosyayı engellemeye yönelik tarayıcı ayarlarını değiştirebilirler.

avukatrehberi.org değişen teknolojiler, yeni hizmete alınan özellikler, yeni sunulmaya başlanan mecralar ve diğer birçok durum sebebi ile gerekli görülen anlarda maddelerde değişiklik veya ekleme yapma hakkına sahiptir.

Kullanıcılara açık şekilde sunulan Gizlilik Politikası adresine girip değişiklikleri kontrol edilebilir ve sistemin işleyişine yönelik ek bilgiler için Üyelik Kullanım Sözleşmesi’ne bakılabilir;

Hizmet Koşulları Sözleşmesi

avukatrehberi.org internet sitesini ziyaret eden ve kayıt olan her kullanıcı, avukatrehberi.org Gizlilik Politikası hükümlerini ve KVKK Aydınlatma Metnini okumuş, anlamış ve kabul etmiş sayılacaktır.

KVKK ( Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ) Aydınlatma Metni